Vad händer med Webropol 3.0 i framtiden?

Vad händer med Webropol 3.0 i framtiden?

26.3.2021|Intervju, News, Webropol Blogg

Sen ett tag tillbaka har jag arbetat som produktägare för Webropols evenemangsmodul: Events. Det innebär att det är min uppgift att komma på nya funktioner men framförallt göra andras idéer till verklighet. Det är en rolig och utmanande uppgift som man aldrig blir klar med. Man kan alltid lägga till en ny funktion eller förbättra en befintlig. Precis som i de flesta system har vi en intern lista med mängder av funktioner och idéer som ska undersökas och förhoppningsvis implementeras, så man kan säga att jag har att göra!

Vad är egentligen Webropol 3.0 och Webropol Events?

Företaget Webropol har funnits i Finland sedan 2002 och i början arbetade vi med systemets första version; Webropol 1.0. Redan då var fokus att systemet skulle vara så pass mångsidigt att det skulle gå att använda till alla tänkbara undersökningar. Efter ett antal år var det dock dags att uppdatera och vi presenterade Webropol 2.0. Denna förbättring gjorde inte bara systemet snyggare, snabbare och mer användarvänligt utan även mer funktionellt. Många av våra kunder kommit i kontakt med vårt gamla system och det var med dubbla känslor vi stängde ner 2.0 vid årsskiftet 2019/2020. När vi stängde ner det hade vårt nya system Webropol 3.0 funnits tillgängligt länge och vid stängningen firades det vilt på kontoret där vi satt i personalrummet och delade på en pappskål med godis.

Det som utmärkte 3.0 vid lanseringen var användarvänligheten och mångsidigheten och det är givetvis något som vi har fortsatt att arbeta med. Ett av våra största fokusområden under de senaste åren har dessutom varit att förenkla systemet för personer med olika funktionsnedsättningar. Vi är stolta över att ha ett system som fungerar bra med skärmläsare och vårt mål är att alla individer oavsett förutsättningar och teknisk kunskap ska känna att Webropol är lätt att arbeta i och enkelt att svara på. Ett stort steg på vägen var när vi 3 december 2020 fick tillgänglighetsbetyget: WCAG 2.1 nivå AA.

Vad är då planerna för Webropol 3.0 och Events?

I dagsläget och sen flera år tillbaka uppdaterar vi systemet varje månad och vid behov även oftare. Vid dessa större releaser lägger vi till nya funktioner, fixar buggar, uppdaterar systemets design och optimerar systemet så det ska gå snabbare och bli mer stabilt. När det gäller 3.0 har vi många bra funktioner på väg in för både undersökningar men primärt i vår rapportdel där vi håller på att arbeta fram en helt ny rapportportal som vi kallar Presentation Builder. Den mest tydliga förändringarna de senaste månaderna är nog att du nu kan sätta filter och göra jämförelser på frågenivå och inte bara på rapportnivå. Den mest visuella förändringen kom dock i gårdagens release då vi ändrade färgerna i redigeringen samt att vi uppdaterade våra loggor och utseendet på systemets tabeller.

Då mitt arbete primärt handlar om att förbättra Events kan jag avslöja några saker som vi arbetar på just nu. Dels kommer vi inom kort förändra utseendet på evenemangens redigeringssida så den blir tydligare och mer enhetlig med resten av systemet. En annan funktion som är på väg in är fler möjligheter att schemalägga evenemang, påminnelser och andra utskick. Som sagt har vi utöver dessa en stor hög med funktioner som vi ska lägga till men vissa väljer vi att hålla hemliga för tillfället!

Fortsätt skicka in dina idéer till vår support och tillsammans gör vi Webropol 3.0 och Events ännu bättre!

 

Andréas Selin
Produktägare Events

Webropol Sverige