Webropol söker statistiker/projektledare

Webropol söker statistiker/projektledare

22.9.2017|Jobb hos oss, Webropol Blogg

Nu söker vi en statistiker/projektledare som har kunden i fokus och som ser stolthet i att alltid leverera produkter av god kvalitet. Webropol är ett företag där du som medarbetare har stor chans att påverka både företaget och din egen arbetssituation.

Din roll

Webropols analysavdelning genomför en mängd olika enkätundersökningar. Tillsammans med kunden utformar vi och genomför projektet efter kundens önskemål och syfte.

Du kommer att finnas med i olika delar av våra kunders projekt. I många fall håller du i hela projektet och är då med från frågeformulering till presentation av resultat hos kunden. Lika vanligt är att du kommer att hjälpa kunden att göra analyser på det material som de har samlat in, kvalitetssäkra en enkät eller vara med och skapa enkätfrågor för en undersökning. Projekten varierar i storlek och du kommer både att leda och utföra en mängd olika projekt samtidigt.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat med enkätundersökningar eller dataanalys under några år och som har universitets- eller högskoleexamen inom statistik eller motsvarande.

Du behöver ha god datorvana och lätt för att lära dig och förstå olika system. Kunskaper i och erfarenhet av Microsoft Office, framför allt Excel, är ett krav. VBA och webbprogrammering i HTML är meriterande. Det är viktigt att du har förmågan att kunna presentera resultat på ett lättförståeligt sätt för kunden, i bild, text och tal.

Du är en lagspelare med ett starkt driv att genomföra projekt på bästa möjliga sätt. Hos oss trivs du bäst om du är självgående, flexibel, noggrann, kan hålla många bollar i luften samt har lätt att knyta kontakter.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vilka är vi?

På Webropols analysavdelning arbetar projektledare och analytiker. Vi har stor kunskap om och erfarenhet av undersökande statistik, vikten av rätt urval och metodfrågor, frågekonstruktion samt analys av statistiska undersökningar. Medarbetarna på Analysavdelningen har universitetsexamen och gedigen erfarenhet inom olika områden såsom, HR, ekonomi och statistik. Bredden av kompetens gör att vi med fördel arbetar med olika typer av undersökningar, till exempel medarbetarundersökningar, kundundersökningar och marknadsundersökningar. Vi genomför många olika typer av undersökningar varje år och är vana att arbeta både i stora och små projekt inom skiftande branscher.

Vid datainsamling och analys använder vi vårt eget enkätverktyg. Webropol är en internetlösning/molnbaserad mjukvara för att genomföra undersökningar, bearbeta feedback, samla in, rapportera och analysera data. Webropol grundades år 2002 i Helsingfors och har sedan dess hjälpt företag och organisationer runt om i världen att ta fram underlag för att fatta bättre beslut. Företagets huvudsakliga marknad är Europa men vi har även kunder i Nordamerika, Asien och Afrika. Vår molnbaserade mjukvara har mer än 70 000 användare runt om i världen. I Sverige har företaget funnits sedan 2005. Vårt svenska huvudkontor finns i Linköping.

Placeringsort

Linköping

Varaktighet/arbetstid

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att registrera kontaktuppgifter och bifoga CV och personligt brev här: Gå till ansökan

Eventuella frågor om tjänsten besvaras via mail av Josefin Linebäck: josefin.lineback@webropol.se

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2017-10-13. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan redan idag!