WHY 3.0? – del 3

WHY 3.0? – del 3

20.4.2017|Kampanj, Webropol Blogg, WHY 3.0?

Översätt enkäten enkelt till dina internationella kunder och medarbetare

Har ni internationella kunder eller medarbetare? Då ska du fortsätta läsa! En ny spännande funktion som introduceras i 3.0 är ”Språk”. Den ger dig möjlighet att snabbt och enkelt översätta din enkät till 30 olika språk. Vi har frågat Petra Rudholm på Webropols analysavdelning vad hon tycker om den nya funktionen:

Petra Rudholm

Petra Rudholm, Statistiker på Webropol

Vilket behov finns idag av att skicka ut undersökningar på flera olika språk?

Behovet är stort för alla de företag med kunder eller kontor i olika länder som behöver kunna erbjuda sina undersökningar eller enkäter på fler än ett språk.

Vilka efterfrågar denna funktion?

De som efterfrågar denna funktion är oftast företag som vill nå ut till alla sina kunder och medarbetare oavsett språk. Det kan till exempel efterfrågas av skolor eller organisationer som arbetar med nyanlända.

Hur underlättar funktionen i 3.0 ditt arbete med översättningar och hur skiljer sig tillvägagångssättet mot 2.0?

Funktionen effektiviserar mitt arbete då jag mycket snabbare kan lägga in översättningarna i systemet.

I 2.0 behöver man skapa separata undersökningar för varje språk och för varje undersökning lägga in översättning per fråga och alternativ. I 3.0 skapar man undersökningen en gång och exporterar sedan ut en Excelfil där man fyller i alla översättningar. När Excelfilen är uppladdad finns alla språk inne i en och samma undersökning och det är lätt för respondenten att själv välja vilket språk han/hon vill besvara undersökningen på. I rapporten kan skaparen av undersökningen också välja vilket språk resultatet ska redovisas på – perfekt för internationella styrelsen!

Du har väl inte missat?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stjärnmärkta objekt krävs.

Missa inte värdefull information om hur du kan utveckla ditt företag och använda Webropol ännu mer. Få denna information direkt till din mail.