WHY 3.0? – del 2

WHY 3.0? – del 2

13.4.2017|Kampanj, Webropol Blogg, WHY 3.0?

Övergripande skillnader mellan version 2.0 och 3.0

För dig som är bekant med 2.0 eller bara nyfiken har vi nedan listat de generella skillnaderna mellan version 2.0 och 3.0, vilka funktioner som fortfarande är under utveckling samt nya funktioner i 3.0.

Responsiva enkäter och dynamisk styrning

Som vi skrev i förra veckans inlägg är en stor skillnad mellan versionerna, utseendet. Men 3.0 har inte bara fått ett nytt ansikte utan skapar dessutom responsiva enkäter. Det innebär att enkäten anpassar sig efter skärmens upplösning. Denna funktion spelar en stor roll idag då de flesta av oss surfar via telefonen och då oftast besvarar enkäter på samma sätt.

I nuläget är det många kunder som redan testar version 3.0 och en funktion som är mycket uppskattad av dessa testare är hopp och styrningar. Ibland vill man styra respondenten i enkäten beroende på vad hen svarar. I 3.0 är funktionen förenklad och dynamisk, vilket innebär att följdfrågor på respondentens val dyker upp på samma sida som respondenten befinner sig.

Här kan du se hur en dynamisk styrning ser ut i vår nya version 3.0:

Funktioner från 2.0 som inom kort kommer till 3.0

3.0 är ständigt under utveckling och de funktionerna som vi fortfarande saknar från 2.0 är:

  • MyWebropol – användaren har möjlighet att skapa olika typer av mallar samt administrera rapporter och målgrupper. Du kommer åt MyWebropol som vanligt via 2.0.
  • Adminverktyget – administratörer kan ge behörighet på mappar och undersökningar åt andra användare samt skapa nya användare. Denna funktion kommer man åt via 2.0 i dagsläget.
  • E-test – poängsätt dina frågor för t ex quiz, frågesporter eller kompetenskartläggning.
  • SMS-undersökning – skicka undersökningen via SMS.
  • Designmall – skapa en mall av din enkäts layout.

Nya funktioner i 3.0

  • 3.0 har fem nya frågetyper, NPS, Rullgardinsmeny, Frågetabell, Slider och Ranking. Vi kommer i ett senare inlägg gå igenom de nya frågetyperna och vad de innebär.
  • Undersökningar på flera språk har aldrig varit lättare än i 3.0. Välj bland 30 olika språk och översätt enkäten enkelt genom att exportera frågerubriker och svarsalternativ till Excel. Ladda upp din översatta Excelfil till 3.0 och ge respondenten möjlighet att byta språk under svarstiden. Resultatet sammanställs sedan i en gemensam rapport oavsett språk.
  • En ny funktion som tillkommit i 3.0 är fråge- och enkätbibliotek, där kommer det finnas möjlighet att spara frågor och hela enkäter som sedan enkelt kan appliceras in i en ny enkät. Funktionen ännu inte live.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stjärnmärkta objekt krävs.

Missa inte värdefull information om hur du kan utveckla ditt företag och använda Webropol ännu mer. Få denna information direkt till din mail.