Jul jul älskade jul!

Jul jul älskade jul!

16.12.2019|Webropol Blogg

Jag älskar julen! Jag beskriver mig själv som en julälskare av rang och om det hade funnits en julelit hade jag absolut tillhört denna grupp. Det jag personligen älskar med julen är känslan och stämningen snarare än köphets och julpynt. Ge mig lite julmust, julmusik och en julgran då mår jag som bäst.

Att börja lyssna på julmusik redan i augusti är inte uppskattat av många och måste därför göras i största hemlighet. Inte heller julpyntet eller julmusten får komma fram för tidigt, men för en sådan som mig är ”för tidigt” oerhört svårdefinierat. Det här är bakgrunden till den idé jag fick för ett drygt år sen. När är egentligen ”för tidigt”? Vilka spelregler gäller?

Idéen mynnade ut i en undersökning runt jul för att kartlägga och jämföra folks julvanor och traditioner. Att i en undersökning få veta vad människor prioriterar runt julen men även få veta hur de förhåller sig till stress om de nu ens blir stressade över huvud taget och inte minst, när är det okej för mig att lyssna på julmusik?!

Undersökningen gick ut i november och vi fick ihop 200 väldigt bra och intressanta svar och nu tänker jag presentera de svar jag själv tycker var mest spännande, oväntade och lärorika.

Julen ska moderniseras! Julen kan vara vår mest traditionella högtid men trots detta tycker mer än hälften att den ska moderniseras på något sätt exempelvis i form av modernt pynt eller ett mer modernt julbord. Jag blev lite överraskad över detta tills jag insåg att jag själv försöker sälja in flygande jacob på julbordet…

Inget slår Apotekarnes julmust. Detta var lite av en besvikelse för mig. Givetvis njuter jag av gammal hederlig julmust men om jag får välja blir det nog Hammars eller Zeunertz. Om du vill prova något nytt är detta en stark rekommendation från mig!

Jag vill tydligen ha stora och hårda paket? Vad önskar du dig? Det kan vara en av årets svårast frågor men här är svaret! 73 % av alla som svarade föredrar hårda paket och om du är man är det statistiskt bevisat att du troligtvis vill ha stora paket medan du som kvinna troligtvis föredrar små. Att utöver detta se att många förespråkar att ge färre paket och skänka mer pengar till välgörenhet ger mig hopp för framtiden!

Majoriteten känner ingen julstress! Endast 25 % känner sig mycket stressade vilket tyvärr är fler än vad man önskar men betydligt färre än vad man kan tro. Något jag blev glad över att se var alla sunda tips för hur man minskar stressen! Ex. att laga mat i förväg och frysa ner den, minska mängden mat, fokusera på relationer och sänka kraven på allt runt omkring.

Givetvis finns det mer att säga om svaren från denna julundersökning och några av dem kan du läsa på vår LinkedIn.

Avslutningsvis vill jag tacka för er hjälp att få ihop alla svar och hoppas ni får en riktigt härlig jul oberoende hur du väljer att fira den. Själv kommer jag njuta av god julmust, härlig julmusik och en underbar julgran.

 

 

Jag önskar er en riktigt god jul och en trevlig julhelg!

Andréas Johansson och resten av Webropol

Andreas Selin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stjärnmärkta objekt krävs.

Missa inte värdefull information om hur du kan utveckla ditt företag och använda Webropol ännu mer. Få denna information direkt till din mail.